ponedeljek, 18. april 2016

10 razlogov, zakaj pilates vodi k srečnejšemu, bolj zdravemu življenju


1. Lahko ga izvajate med odmorom za kosilo - čeprav se precej namučite, se ne preznojite in ga zlahka vključite v vsakdanje življenje.
2. Raven trebušček - pilates je osredotočen na jedro telesa, ki vodi k ravnemu trebuščku, ozkemu pasu in zdravi hrbtenici.
3. Ohranja zdravje možganov - pilates je presenetljivo miselna oblika vadbe. Od vas zahteva, da se osredotočite na gibanje telesa in razmišljanje o dihanju, gibanju. To ohranja možgančke na preži in jih izziva. Študije kažejo, da lahko prispeva k preventivi pred Alzheimerjevo boleznijo.
4. Je blažilec bolečin - je izjemna vadba za preprečevanje poškodb, saj je fokusirana na stabilizacijske mišice telesa, ki ščitijo in podpirajo sklepe in hrbtenico, saj vzpostavlja pravilno delovanje telesa.
5. Vaša drža bo lepša, bolj pokončna. Dobra drža nas naredi mlajše in privlačnejše, pravzaprav nas balansira in pomladi. 

6. Je fleksibilen - lahko ga prilagodimo za tiste s poškodbami, kot za vrhunske športnike.
7. Je vadba, ki ne zahteva dosti - lahko vadite kjerkoli ste, doma, na poti, v telovadnici, sami ali v skupini. Pilates se lahko izvaja tudi brez pripomočkov in aktivira mišice, ki jih pri drugih športih ne targetiramo in je odlično dopolnilo k teku, plesu, tenisu, kolesarjenju in drugim vzdržljivosnim športom. 
8. Je vseživljenska vadba - pilates je varen in uravnoteža telo. Z vadbo lahko začnete v rani mladosti ali v zlatih letih. Ne uničuje telesa in z njim lahko nadaljujete tudi v pozni starosti.
9. Krepi moč in flesibilnost na učinkovit in uspešen način - vsaka vadba pilatesa hkrati krepi in razteza telo skozi gibe, ki se izvajajo.
10. Ste v stiku sami s sabo - pilates poglobi zavedanje telesa, vzpostavi povezavo um - telo in lahko izboljša številne druge vidike našaga življenja kot so medsebojni odnosi, obvladovanje stresa in prehrambene navade. 


Ni komentarjev:

Objavite komentar